Okul Eşyalarını Nasıl Kullanmalıyız?
Okuldaki eşyaları temiz ve kırmadan kullanmalıyız. Çöpleri yere atmamalı öğretmenlerden izin almadan eşyalara dokunmamalıyız. Sahip çıkmalıyız başkalarının dahi zarar vermesini önlememiz gerekir. Özenle kullanarak bizden sonra gelecek öğrencilerde bunlardan faydalanırlar.
Okuldaki eşyaları temiz ve kırmadan kullanmalıyız. Çöpleri yere atmamalı öğretmenlerden izin almadan eşyalara dokunmamalıyız. Sahip çıkmalıyız başkalarının dahi zarar vermesini önlememiz gerekir. Özenle kullanarak bizden sonra gelecek öğrencilerde bunlardan faydalanırlar.
Contents
- 1 Okul kaynak ve eşyalarını kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekir?
- 2 Sınıfta hangi eşyalar tehlikelidir?
- 3 Okul eşyaları neler olabilir?
- 4 Okuldaki kaynaklar nelerdir 2 sınıf?
- 5 Elektrik su ve diğer kaynakları tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?
- 6 Tehlikeli eşyalar nelerdir?
- 7 Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
- 8 Güvensiz alanlar nerelerdir?
- 9 Okul alışveriş listesinde neler olmalı?
- 10 Okul dolabına neler konulur?
- 11 Okul çantasına ne koyulmalı?
- 12 Okulda bulunan kaynaklar nelerdir?
- 13 Okulda hangi kaynaklardan tasarruf yapabiliriz?
- 14 Kaynaklar nelerdir?
Okul kaynak ve eşyalarını kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekir?
Okuldaki kaynakları kullanırken dikkat etmemiz gerekenler;
Gereksiz yanan lambaları söndürmeliyiz. Bilgisayar ve akıllı tahtaları kullanımlara uygun şekilde çalıştırmalıyız. Tuvaletlerde açık bırakılan muslukları kapatmalıyız ve kendimiz açık bırakmamaya dikkat etmeliyiz. Okulda bulunan eşyalara zarar vermemeliyiz.
Sınıfta hangi eşyalar tehlikelidir?
Okul alışverişi sırasında tehlikeli kimyasallardan yapılmış okul çantası, beslenme çantası, suluk, silgi, kalem ve her türlü okul malzemesi almayın. Kokulu ve plastik oyuncaklarda emme, soluma, deri ve göz teması halinde zehirlenme, alerjik reaksiyon gibi tehlikeler olabilir.
Okul eşyaları neler olabilir?
Bu kişisel okul eşyaları tercihe göre farklılık gösterse de en bilinenleri şunlardır; okul çantası, okul kıyafetleri, gerekli defterler, kalem, kalem açacak, kalemlik, cetvel, gönye, pergel, silgi, dosya, not defteri, not kâğıtları, pastel boyalar, sulu boyalar, fırçalar, yapışkanlı not kâğıtları, makas, zımba, ataç ve
Okuldaki kaynaklar nelerdir 2 sınıf?
Okulda kullanılan kaynaklar nelerdir
Elektrik su ve diğer kaynakları tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?
Elektriği, suyu ve diğer kaynakları tüketirken nelere dikkat
Tehlikeli eşyalar nelerdir?
ÇİVİ, BONCUK, İĞNE, KÜRDAN, TENCERE HEPSİ BİRER KAZA ARACI
Yine çocukların üstüne düşerek tehlike yaratabilecek bazı eşyalar; televizyon, dolap, saksı, koltuk, bilgisayar, yatak dolapları -yataklar, ayna, lavabo, akvaryumu sayabiliriz.
Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
Her okulun revirinde mutlaka pansuman malzemeleri, yanık spreyleri, elastik bandajlar, steril gazlı bezler, boyunluk, buz torbaları, ateller (kol ve bacak için) bulundurulmalıdır. Herhangi bir şekilde yere düşmüş olan bir kişiye yardım ederken zarar vermemek için öncelikle onu yerden karga-tulumba kaldırmamalıyız.
Güvensiz alanlar nerelerdir?
Güvensiz alanlar olarak asansör ve merdiven boşluğu, balkonlar, binaların bodrum katları, inşaat alanları, su kanalları, çukurlar, su birikintileri ve süs havuzları gibi alanlar üzerinde durulur.
Okul alışveriş listesinde neler olmalı?
1. Okula Dönüş İçin Kırtasiye Alışverişi Listesi
Okul dolabına neler konulur?
Okul Çantanızda Olması Gereken 9 Şey
Okul çantasına ne koyulmalı?
O gün içerisinde gereken ne ise o koyulmalıdır. Okul çantasında olması gerekenler; kalem, kitap ve diğer okul malzemeleri olabilir iken eğitim için lazım olan eşyaların dışındaki ihtiyaçları da düşünmeniz gerekir. Mesela çocuğunuzun beslenmesi için çeşitli yiyecek veya içecekler de koyabilirsiniz.
Okulda bulunan kaynaklar nelerdir?
Okulda ısınmak için kullanılan kömür, doğalgaz ve odun gibi yakıtlar da başlıca kaynaklardandır. Okulda sınıfların aydınlatılması için elektrikten faydalanılmaktadır. Ayrıca okul tahtalarında kullanılan tebeşir ve kalemler, temizlik malzemeleri de okul kaynaklarına dahil edilmektedir.
Okulda hangi kaynaklardan tasarruf yapabiliriz?
Doğalgaz, odun, kömür gibi yakıtları verimli kullanmak için okul kapanış saatlerinde dereceleri düşürülmeli ya da kapatılmalıdır. Güneşli günlerde, güneş ışığından yararlanmak için perdeler ve pencereler açılarak tasarruf sağlanabilir.
Kaynaklar nelerdir?
Doğal Kaynaklar Nelerdir? Doğal Kaynak Nedir? (Çeşitleri ve Ekonomisi)