Okul Fobisi Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuk desteklenmeli, okula birlikte gidilmeli ve içeri girilmelidir. Orada onu beklemek ve buna belirli bir süre devam etmek çocuğun okul fobisini yenmesine yardımcı olur. Bu süreçte ebeveynin çocuğunu takdir etmeyi, okula gittiği için onu onurlandırarak ödüllendirmeyi ihmal etmemesi gerekir.
Fobiler nasıl tedavi edilir? – Fobilerin tedavisinde temel olarak iki yöntem izlenir. Bunlardan birincisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavilerinin fobilerin ele alınmasında oldukça etkili olduğu birçok çalışma ile gösterilmiştir.

Okul fobisi ne kadar sürer?

Okul korkusu nedir? Okul korkusu çocuğun çeşitli nedenlerle 3 günden daha fazla süre okula gitmek istememesi, gitmeden önce çok söylenmesi, okula gittiğinde de eve gitmek için çok ısrarcı olması durumudur. Bu durum 1-2 hafta da sürebilir.

Okul fobisi yaşayan çocuğa nasıl davranmalı?

Bu durumlarda çocuğunuza karşı anlayışlı olun. Korkularını bastıran ya da korkularına alaycı şekilde yaklaşan bir tavır içinde olmayın. Ayrıca öğretmen ya da okulla korkutmak, fobi yaşamasına neden olacağı için bu gibi tavırlardan kaçının.

Okul korkusu neden olur?

Çocuğun ebeveynlerden birini veya başka bir yakınını kaybetmesi, aileden birinin hastaneye yatması, Anne-babanın uzun süren geçimsizlikleri, Okulda öğretmen ya da arkadaşlarınca küçük düşürülme, korkutulma, Ailede sosyo-ekonomik kriz halleri gibi nedenlerle çocuklarda okul korkusu gelişebilir.

Neden okula gitmek istemiyorum?

Gençler okula gitmeyi, okul dışında eğlenmek istedikleri için reddetmezler. Daha çok, okuldaki geçmiş ya da güncel olaylar ve/veya ilişkiler nedeniyle korku, kaygı/anksiyete, depresyon veya sıkıntı hissettikleri için okula gitmeye karşı isteksizlik yaşarlar.

You might be interested:  Okul Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Okul fobisi nasıl anlaşılır?

Okul fobisinin tipik özellikleri arasında; sıkıntı, ağlama, sinirlilik, uykusuzluk, saldırganlık, baş ağrısı, mide bulantısı, iştahsızlık sayılabilir. Tepkiler okul saatleri yaklaştığında daha da artar. Bu şikayetler en sık okulların açıldığı zamanlarda yaşanır.

Okuldan kopma nedir?

Okul terki, zaman zaman devam edememekten farklı olarak bireysel ve sosyal nedenlerden dolayı okuldan tamamen ayrılmaktır. Bu durum mezun olmadan okuldan ayrılmak olarak da ifade edilmektedir(Garrison, 1985).

Giyinmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?

Bir yere gideceğiniz zaman, Dışarı çıkmayı aslında o da istiyor ama giyinmek istemiyorsa, kapının önüne giymesini istediğiniz giysileri koyun. Siz giyinin gelse de gelmese de çıkacağınızı söyleyin, gerekirse kapının önünde giydirin. İş ciddiye binince, çoğu çocukta işe yarayan bir yöntemdir. Kararlılığınızı gösterin.

Bir şeyden korkan çocuğa nasıl davranmalı?

Sarılmak, sırtını okşamak gibi fiziksel temaslar çocuğu oldukça rahatlatacaktır. Sakin bir ses tonu kullanarak korktuğunu anladığınızı gösterebilirsiniz. Çocuğun anlaşıldığını hissetmesi kendini ifade etme isteğini de arttıracaktır. Korkusu olan çocuğa ‘ağlama’, ‘geçer’ ya da ‘korkma’ demek fayda etmez.”

Öğretmen korkusu nasıl yenilir?

İşte okul korkusunu yenmenin basit yolları;

  1. 1.Onu Anladığınızı Gösterin; Empati Kurun.
  2. 2.Okula Gitmek Zorunda Olduğunu Belirtin.
  3. 3.Öğretmenini Bilgilendirin, Tedbirli Olun.
  4. 4.Okulun Sosyal Yönünü Ortaya Çıkarın.
  5. 5.Şikâyetlerine Kulak Verin, İhmal Etmeyin.
  6. 6.Profesyonel Destek Alın; Oyun Ablası Seçin.

Oikophobia nedir?

Oikophobia. Evden veya evin içerisindeki ev aletlerinden korkmak

Okumak istemeyen Ergene ne yapmalı?

Okula gitmek istemeyen ergen ve çocuklarda, duygularla ilgili meseleler ön plandadır. Öfkeyle bağrışmadan önce tek yapılması gereken bu konuyu uygun zamanda çözme ve konuşma konusunda çocuğunuzla anlaşma yapmaktır. Altında yatan sebebi sakince keşfetmek ve güvenerek sizinle paylaşımda bulunabilmesi için bu gereklidir.

You might be interested:  E Okul Karne Nasıl Alınır?

Okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranılmalı?

Okula isteksiz giden çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

  1. Okul alışverişini birlikte yapın.
  2. Daha kolay uyum sağlaması için ilk gün yanında olmaya çalışın.
  3. Endişelerini, duygularını ifade etmesine izin verin.
  4. Öğretmenlerinden yardım alın.
  5. Okulda keyif aldığı aktiviteleri anlatmasını sağlayın.

Okula gitmemek için ne yapmalıyım?

Nezle veya grip olmuş taklidi yap.

  1. Birkaç peçeteye burnunu sümkür ve onları yere veya komodinin/yatağının üzerine koy.
  2. Burnun tıkalıymış gibi sadece ağzından nefes al.
  3. Eğer onlarla aynı odada değilsen ve sana bir şey sorarlarsa konuşurken burnunu hafifçe tıka.
  4. Üzerine birkaç kat kıyafet giy.