Okul Raporu Ne Zaman Verilir?
Rapor bitişinden itibaren 5 iş günü içerisinde teslim etmen gerekiyor. Okula gittiğin ilk gün verebilirsin.
(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Contents
- 1 Raporluyken okula gidersek ne olur?
- 2 Rapor en geç ne zaman teslim edilir?
- 3 Rapor günü ne zaman başlar?
- 4 Raporlu olan öğrenci okula gidebilir mi?
- 5 Rapor süresi dolmadan okula gidilir mi?
- 6 Rapor alan öğrenci yok yazılır mı?
- 7 Geriye dönük rapor nasıl alınır?
- 8 Raporu iş yerine verilmezse ne olur?
- 9 Hangi hastalığa kaç gün rapor verilir?
- 10 Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi mi?
- 11 Rapor tarihi nasıl hesaplanır?
- 12 10 günlük rapor parası ne kadar alırım?
- 13 Öğrenci sınava girmezse ne olur?
- 14 2021 sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak?
- 15 Raporlu olup da çalışmak suç mu?
Raporluyken okula gidersek ne olur?
Raporlu olduğunuz süre boyunca sınavlara giremezsiniz. Daha sonraki telafi sınavlarına girebilirsiniz.
Rapor en geç ne zaman teslim edilir?
Bu düzenlemeye göre; Alınan sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati içinde kuruma telim edilmelidir. Örneğin pazartesi günü alınan rapor salı günü teslim edilmelidir. Alınan rapor kesinlikle disiplin amirine bildirilmelidir.
Rapor günü ne zaman başlar?
Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. Rapor süreleri gün olarak hesap edilir.
Raporlu olan öğrenci okula gidebilir mi?
Raporlu iken ek ders kesilir. Raporlu olduğunuz halde okula gitseniz de ek ders alamazsınız. Zaten sizi, raporunuz bitmeden okul müdürü başlatmaz, suç işlemiş olur. Raporunuzu doktorunuzdan iptal ettirip görevinize dönebilirsiniz.
Rapor süresi dolmadan okula gidilir mi?
Öğrenci hasta olarak okula geldiğinde iyileşme süreci uzamakta ve öğrencinin akademik performansı düşmektedir. Hasta olan ya da herhangi bir sebeple izin almak zorunda kalan öğrenci daha sonra ders öğretmeni ile irtibata geçerek sınava girebilecektir.
Rapor alan öğrenci yok yazılır mı?
Ailelerin ‘corona’ çekincesi nedeniyle yüz yüze eğitim başladığında okula gitmeyecek öğrencilerin sağlık raporu almadıkları takdirde ‘devamsız’ sayılacağı bildirildi.
Geriye dönük rapor nasıl alınır?
Artık hastaneler kesinlikle geçmişe yönelik rapor vermiyor. Haliyle devlet hastanelerine rapor için gitmenizi tavsiye etmiyorum. Hatta hastanede doktor olan en yakın dost yada akrabanız bile sizin için bir şey yapamaz. Bu durumda çare özel hastaneler ve aile hekimleridir.
Raporu iş yerine verilmezse ne olur?
İşçiye Rapor Kağıt Ortamında Verilmemişse
Eğer işçiye kağıt ortamında istirahat raporu verilmemişse bu durumda işveren işçinin tekrar hastaneye / doktora gidip rapor çıktısını alıp getirmesini isteyemez.
Hangi hastalığa kaç gün rapor verilir?
– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.
Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi mi?
Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. Rapor süreleri gün olarak hesap edilir.
Rapor tarihi nasıl hesaplanır?
İlk üç aylık brüt gelir son üç aylık prim gününe bölünmektedir. Ardından çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır. Bu çıkan sonuç ayakta tedavi olunmuş ise 2 ile çarpılıp üçe bölünmektedir. Yapılan bu işlemler ile rapor parası hesaplanmış olunur.
10 günlük rapor parası ne kadar alırım?
10 GÜNLÜK RAPOR PARASI
İş görülmezlik 1-2 gün için ödeme yapılmadığını bilmekteyiz. 10 günlük rapor parası 8 günlük olarak ödenmektedir. Primi asgari ücretten alınan birisine yatarak tedavisi için 10 gün hesaplamasına göre 477,04 TL ödeme yapılmaktadır. Ayakta tedavi için 636,00 TL ödeme yapılır.
Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34’e düşecektir. Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir.
LGS’ye katılıp istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, sınavsız alan okullara giderek bir sonraki yıl yeniden sınava girme ve istediği okula gitme hakkına sahip oluyor. Böylece merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9’uncu sınıfın sonuna kadar başka okula geçiş yapabiliyor.
Raporlu olup da çalışmak suç mu?
Buna göre, işçisinin raporluyken çalıştığını SGK’ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2018 yılı için 1.014,75 TL. Böyle bir durumda, ayrıca işçiye ödenen rapor parası da geri alınıyor.